Ghid pentru ambalarea coletelor

Ghid ambalare Smart Curier Romania Elvetia

Pentru a te asigura că pachetul tău ajunge într-o stare cât mai bună la destinație, fără riscul de a se deteriora pe parcurs, îți recomandăm să urmărești pașii de mai jos atunci când ambalezi coletul.

Recomandări generale

  1. Dimensiunea ambalajului să fie potrivită pentru conținutul acestuia. Cutiile care nu sunt suficient de încărcate se pot deforma, iar cele prea încărcate se pot desface sau pot presa prea tare conținutul.
  2. Nu împachetați cutii mai grele de 30 de kilograme, chiar dacă rezistența sau mărimea ambalajelor permite acest lucru. Un colet de peste 30 de kilograme va fi mult mai greu de manevrat, în special prin spații înguste precum uși, holuri, sau scări de bloc.
  3. Folosiți materiale izolante, în special pentru a împiedica conținutul pachetelor să se miște. Puteți folosi folie de plastic cu bule de aer, pungi cu aer, fulgi sau lăcașuri de polistiren, burete sau carton).
  4. Dacă este posibil, folosiți curele sau strapsuri pentru a sigila sia sigura cutiile, mai ales dacă sunt foarte grele. Dacă nu aveți această posibilitate, puteți folosi bandă adezivă aplicată în mai multe straturi, în jurul cutiei.
  5. Ambalaţi în mod corespunzător cadourile sau produsele achiziționate din magazine. Este posibil ca multe bunuri vândute în ambalaje atractive să nu fie potrivit protejate pentru expediere. Asiguraţi un ambalaj suplimentar exterior care să le protejeze. Nu trimiteţi cadourile ambalate exact ca şi cum le-aţi da dvs. celui destinat, în hârtie de cadouri, ci folosiţi cutii exterioare simple în care puneţi respectivele cadouri ambalate după cum doriţi.
  6. Folosiţi tuburi rezistente de plastic sau carton pentru produsele lungi, care se pot rupe (cum ar fi genul undiţele).
  7. Atunci când se expediază obiecte ascuţite precum cuţite, foarfece, scule sau piese cu margini tăioase, asiguraţi-vă că se acoperă complet muchiile şi vârfurile. Pentru aceasta este potrivit cartonul rezistent. Materialul de protecţie trebuie sa fie bine şi solid fixat astfel încât acesta să nu fie îndepărtat accidental în tranzit.
  8. Atunci când se refoloseşte o cutie, trebuiesc îndepărtate toate etichetele, codurile de bare şi abţibildurile anterioare. Cutia trebuie să fie în bune condiţii şi nu foarte uzată. Prezenţa unor adrese sau inscripţii anterioare de pe cutie pot duce la confuzii, rutări greşite, întârzieri sau chiar pierderea coletului.

Produse fragile

  1. Folosiți materiale de înaltă calitate. Noi recomandăm cutiile din carton ondulat, cu înveliș extern de bună calitate. Pentru obiectele valoroase și produsele fragile sau predispuse la deteriorări, este obligatorie folosirea unui carton cu cel puțin două straturi.
  2. Folosiți bandă adezivă rezistentă sau bandă cu inscripția “FRAGIL” dacă produsele din interior sunt fragile.
  3. Dacă aveți mai multe cateogorii de produse, împachetați produsele fragile în cutii separate, mai ușoare, pentru a asigura protecția necesară.
  4. Plasați bunurile fragile în centrul pachetului, astfel încât acestea să nu atingă marginile ambalajului. Obiectul trebuie bine izolat din toate părțile, pentru a nu se deteriora în cazul unor lovituri accidentale sau în cazul presării cu stivă. Asigurați-vă ca protecția este completă atât pe fundul cutiei dar și deasupra produsului.
  5. Folosiți eticheta “FRAGIL” bine și vizibil, pe toate fețele cutiilor, pentru a semnala fragilitatea conținutului. ATENȚIE! Eticheta “FRAGIL” nu vă scuteşte de efortul de a ambala şi proteja produsele fragile. Simpla ei dispunere nu protejează conţinutul coletelor ci doar atrage atenţia la manevrare.
  6. Folosiţi întotdeauna separatoarele din carton atunci când se trimit materiale plate, fragile (precum discurile de vinil, farfurii, plăci de gresie, marmură, etc). Acest strat protector izolează şi împiedică frecarea și preia şi atenuează vibraţiile ce pot duce la fisuri si spargeri.
  7. Coletele care conțin produsele electronice (televizoare, telefoane, calculatoare etc.) trebuie verificate în momentul primirii de față cu curierul. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare.

Produse lichide și semilichide

  1. Verificați ambalarea și sigilarea solidă a lichidelor și depozitarea lor în recipiente etanșe, ambalate în materiale izolante ușoare și rezistente (de exemplu, spumă de polistiren) și etanșeizate cu o pungă de plastic. Un amblaj defectuos poate deteriora obiectele din jur, nu numai ale dumneavoastră, ci și a altor clienți.
  2. Sigilați cu bandă adezivă substanțele semilichide, unsuroase, sau cu un miros puternic, apoi ambalați-le într-o substanță rezistentă la grăsime, cum ar fi folie groasă de plastic. 
  3. Introduceți pulberile și grăunțele fine în pungi de plastic rezistente, bine sigilate, și ambalați produsul în placă fibrolemnoasă rigidă sau în cutii de lemn bine închise și fără spații la încheieturi, pentru a evita curgerea.
  4. Folosiți eticheta “săgeată în sus” pentru materialele care nu sunt solide, pentru a indica poziția de transport și grijă sporită la în timpul manevrării.

Documente și colete mici

  1. Folosiţi ambalajele triunghiulare şi nu cilindrice pentru a ambala planuri, hărţi şi schiţe rulate.
  2. Ambalaţi obiectele mici sau documentele în plicuri corespunzătoare, rezistente (plastic cu bule de aer sau cartonate), recomandabil de marime A4 şi nu foarte mici pentru a fi mai uşor remarcate, mai uşor de urmărit şi pentru a fi destul de mari să cuprindă o etichetă vizibilă. Plicurile de hârtie sunt mult prea uşor de rupt şi pot suferi deteriorări şi pierderi ale conţinutului. Folosiţi plicurile mari din carton sau folie cu bule de aer. Protejaţi documentele interioare şi într-o folie etanşă din plastic pentru a preîntâmpina posibilitatea udării şi deteriorării documentului.
  3. Protejaţi discurile cu date, casetele audio şi video ambalându-le pe fiecare în material izolant moale sau cu folie antistatică.
Livrare colete/pachete Anglia la adresa